پورتال موسسه آموزش عالی آزاد فاخر

شنبه، 1 دی 1403 (Sat, 21 Dec 2024) | 20:39:51
مــرکز مشــاوره فاخــر
سوال درس تجارت
ســوال:
با عرض سلام و تشکر از زحمات جناب دکتر اسد الهی
اینجانب درس تجارت رو کامل خوندم منتها سوالاتی رو از اول درس ابهام داشتم که انش الله با مشاوره شما استاد فرهیخته حل خواهد شد.
1-کسب منفعت مادی یا قصد سود بردن شرط تاجر بودن است یا خیر؟هر جایی یه چیزی نوشته.گیج شدم!
2-در قانون اختراعات 1310 داشتن علامت تجاری رو در صورت الزامی دانستن دولت الزامی می دنست.آیا بر طبق قانون جدید نیز به همین منوال است؟
3-عبارت تحت قیود و شرایط عادی وجاری که در مورد وام گرفتن از بانکها و موسسات مالی ذکر شده به چه معنیست؟
4-مدیر تصفیه توسط کدام مجمع انتخاب می شود؟
5-فرق مزایده با حراجی؟
6-اصل عمل به ظاهر در اسناد تجاری یعنی چی؟
7- در جزوه ذکر شده اگر برات سفید امضا و بدون مبلغ صادر شود و دارنده آن را تکمیل کند برات محسوب می شود.مگر قید مبلغ شرط صحت برات نیست؟
یه توضیح مختصر در مورد ماده 251 قانون تجارت در قسمت برات بدید.قسمت دومشو نمی فهمم؟
ببخشید میدونم سوالاتم زیاد شد ولی سر کلاس نمی شه پرسید.سپاسگزارم


پاســـخ:
با سلام

1- همانگونه که اشاره فرموده اید در این خصوص اختلاف نظر وجود دارد. اما در خصوص شرایط خصوصاً در مورد تاجر حقیقی کسب منفعت مادی را باید شرط تاجر تلقی شدن قرار داد. والا فردی را که بدون این هدف به یکی از مشاغل تجاری اشتغال داشته باشد را نمی توان بازرگان نامید.
2- اولاً توجه داشته باشید که به استناد ماده 66 ق جدید قانون ثبت علائم و اختراعات 1310 صریحاً فسخ شده است. ثانیاً – در قانون جدید در این خصوص مقرره ای نشده است. بنابراین قانونگذار به دولت ( به معنای قوه مجریه ) چنین اجازه ای را نداده است.
3- عبارت تحت قیود و شرایط عاری و جاری در ماده 132 ل. ق. ت به این معنا است که با مدیر عامل و هیات مدیره به مانند یک ارباب رجوع معمولی برخوردار شود و مطابق همان ضوابط و شرایطی که به سایر اشخاص وام پرداخت می شود به آنان نیز پرداخت شود.
4- مدیر تصفیه
اولاً – در مورد ورشکستگی توسط دادگاهی که حکم ورشکستگی را صادر نموده است تعیین می شود. ثانیاً – در خصوص انحلال اگر به تصمیم مجمع عمومی باشد مدیران تصفیه همان مدیران شرکت خواهند بود. مگر اینکه مجمع عمومی فوق العاده ای که رای به انحلال می دهد مدیر تصفیه را انتخاب نماید. ثالثاً – در مواردی که دادگاه حکم به انحلال صادر می کند دادگاه مدیر تصفیه را تعیین می نماید و نیز اگر مدیران تصفیه منتخب مجمع عمومی فوق العاده یا اساسنامه به وظایف خود عمل نکنند نیز دادگاه به تقاضای هر ذینفع مدیر تصفیه را تعیین می کند.
5- مزایده یا حراج شیوه ای است برای فروش کالا بر اساس رقابت خریداران حراج نیز قسمتی از مزایده است یعنی مزایده ممکن است کتبی و یا حضوری باشد که به مزایده ی حضوری حراج نیز گفته می شود اما علاوه بر آن مزایده معمولاً دارای تشریفات ویژه ای است و علاوه بر آگهی در جراید قیمت پایه آن تعیین می شود. پیشنهاد دهنده ناچار باید مبلغی را به همراه پیشنهاد خود تسلیم کند و البته حق اختیار پیشنهاد اگر مزایده الزامی نباشد با آگهی دهنده است.
6- (( صورت ظاهر )) یا (( اعتماد ظاهر سند )) یک تئوری در حقوق تجارت است که مفهوم آن به طور خلاصه این است یک صورت ظاهری سند برای مردم اعتمادی ایجاد می کند که آنان را از تحقیق در خصوص منشاء و اصالت تعهدات متعهدین سند بی نیاز می سازد و بنابراین در صورت ادعای خلاف با مندرجات و ظاهر سند ظاهر سند به عنوان اصل باید مورد قبول واقع شود.
7- موضوع سوال درباره برات سفید امضاء است تحلیل حقوقی این است که در موقعی که بخشی از مندرجات سند خالی گذاشته شده است به این معناست که صادر کننده به دارنده سند وکالت در تکمیل مندرجات سند را داده است بنابراین پس از تکمیل جاهای خالی برات دارای اعتبار خواهد بود.
8- همانگونه که مستحضرید مسوولیت، مسوولین برات تضامنی است حال با این فرض اگر ((الف)) ((ب)) و ((ج)) که هر سه از مسوولین برات هستند ورشکسته شوند طبیعی است که بر اساس مسوولیت تضامنی دارنده برات حق دارد برای وصول طلب ناشی از سند وارد غرما هر سه آنها گردد آنهم برای تمام طلب خود، حال موضوع این است که اگر مثلاً دارنده وارد غرمای((ج)) گردد. مدیر تصفیه ((ج)) حق ندارد بر اساس حق مراجعه ای که بر اساس سند تجاری دارد به مدیر تصفیه ((ب)) یا ((الف)) رجوع کند مگر اینکه مبالغی را که مجموعاً برای دارنده اختصاص می یابد بیش از میزان طلب او باشد که در این صورت حق رجوع به سایر ورشکسته ها محفوظ است بعنوان مثال دارنده ده میلیون طلب دارد و غرمای هر سه می شود از دارایی ((الف)) 3 میلیون ((ب))چهار میلیون و ((ج)) 5 میلیون به دارنده اختصاص می یابد در این فرض چون مجموع مبالغ بیش از میزان طلب است اگر مدیر تصفیه ((ج))5میلیون را به دارنده بپردازد حق دارد که نسبت به مازاد یعنی 2 میلیون وارد غرمای ورشکستگان دیگر شود. موفق باشید.


کــد پیگیری: 8563287 تعداد بازدید: 5587
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به موسسه آموزش عالی آزاد فاخر در شیراز است